Filosofie Politica


Partidul Noua Generaţie

Partidul Noua Generatie introduce in politica romaneasca „Regula prioritatii de dreapta”.
14 ani in Romania s-a circulat pe scena politica pe stanga. De aici, o serie de accidente. Unele grave. Chiar mortale. Politicienii, indiferent de partidul din are faceau parte nu au aplicat principiile democratiei liberale. NU au aparat proprietatea privata, au incalcat fara rusine drepturile omului. Au batjocorit libertatea castigata cu sange in revolutia din decembrie 1989.
Desi suntem o tara eminamente crestina ateismul comunist nu ne-a parasit.
Mariginalizarea spiritului cresitin este cauza goliciunii morale, a dispretului fata de cel de langa tine. Un partid crestin democrat trebui sa faca politica in spiritul iubirii aproapelui.
…Spiritul crestin al acestui popor nu a murit insa: dovada increderea mare pe care romanii o au in Biserica. Acesta institutie si-a mentinut in ciuda vremurilor grele un procent ridicat de incredere
PNG condamna social-liberalismul practicat in ultimii 14 ani. PNG considera ca social-democratia a devia sisprea dreapta adotand in politicile sale de guvernare o serie de masuri de dreapta. Desi liberalismul este o doctrina de dreapta, in Romania el a adoptada masuri populiste, de stanga in perioada in care s-a aflat la guvernare.
Politicianismul gregar, politicile sociale haotice duse nu in folosul celor multi ci in interesul personal al unor grupuri restranse au creat structuri oligarhice in toate partidele politice.


%d blogeri au apreciat: