Filosofie Politica


Misiuni şi Obiective

Misiunea Institutului de Studii Politice Conservatoare (ISPC) este aceea de a promova doctrina conservatoare si valorile traditionale (familia, biserica, scoala). De asemenea, isi propune sa sprijine afirmarea individului in spiritul moralitatii si responsabilitatii, impotriva oportunismului si coruptiei, militand pentru valorile unei democratii autentice.

Obiectivele ISPC sunt urmatoarele:

– realizarea de cercetari in domeniile istoriei, teoriei politice si doctrinei conservatoare, precum si a relatiilor acesteia cu liberalismul, social-democratia etc.
– organizarea de colocvii, conferinte, cursuri ori seminarii avand ca teme doctrina conservatoare ori istoria partidelor care au impartasit aceasta ideologie, precum si raporturile acestora cu liberalismul, social-democratia etc.
– furnizarea de expertize, elaborarea de analize, programe, studii de marketing politic, efectuarea de sondaje de opinie
– monitorizarea informatiilor din presa scrisa, audio si tv. si constituirea unor dosare tematice
– infiintarea unui centru de documentare si a unei biblioteci
– sustinerea si editarea de publicatii
– acordarea de burse, premii si granturi de cercetare
– stabilirea de contacte si relatii de cooperare cu institutii similare din tara si strainatate, cu personalitati ale vietii publice interne si internationale, cu organizatii ale societatii civile
– afilierea la organisme internationale de profil


%d blogeri au apreciat: